Mestsilo’s

Ook in de agrarische sector is er behoefte aan deugdelijk materiaal, wat dus ook geldt voor een mestsilo. De mestsilo moet niet alleen constructief een grote mate van stijfheid hebben maar moet ook bestand zijn tegen bijtende stoffen. Daarbij krijgt de verharding in een mestsilo het regelmatig zwaar te verduren.

In samenwerking met MBS Beton uit Soest heeft conGreen ook voor deze sector een ideale oplossing. Niet alleen de stijfheid van de constructie wordt aanzienlijk vergroot in de vorm van een hogere hardheidsgraad, ook de verharding is vele malen beter bestand tegen bijtende stoffen.

conGreen voegt aan de bestaande grondsoort op uw terrein een additief toe en freest deze samen met een hoeveelheid cement door de bodem. Na het profileren en verdichten ontstaat er een uiterst harde en constructief-scheurbestendige fundatie. Deze is niet alleen scheurbestendig maar ook waterdicht. Daarnaast immobiliseert conGreen eventuele vervuilde stoffen die zich in de bodem bevinden.

Een conGreen-toepassing is geen chemisch hoogstandje. Sterker nog, het is ecologisch zeer verantwoord! Een conGreen-constructie is pH-neutraal en reduceert de CO2-uitstoot aanzienlijk door zoveel mogelijk gebruik te maken van materiaal wat ter plaatse aanwezig is. Dit betekent dat er geen materialen zoals grond worden afgevoerd en dat er slechts een minimale hoeveelheid aan bouwstoffen aangevoerd dient te worden.

Door toepassing van ons additief beschikt de constructie over unieke eigenschappen:

  • kristallisatie van de onderlinge hechting; beter cementreactie, ook in zure gronden
  • zeer hoge buig- en treksterkte
  • optimaal gebruik van de bindingseigenschappen van cement
  • in hoge mate bestand tegen bijtende stoffen
FaLang translation system by Faboba