Wie zijn wij?

conGreen is specialist in het vervaardigen van duurzame verhardingen en energiezuinige oplossingen binnen de gehele infra en industrie. Klik hier voor méér informatie over ons en onze expertise!

Brochure

Wilt u extra informatie over conGreen? Download hier één of meerdere van onze brochures!

24/04/2013

Gemeente Ede biedt conGreen de ruimte voor innovatie

Met de gedachte dat duurzame en veelbelovende innovaties de ruimte moeten krijgen heeft conGreen in opdracht van en in samenwerking met de gemeente Ede een bijzonder project uitgevoerd. Met dit project laat de gemeente Ede zien dat ook op kleinere schaal ruimte is voor kansrijke ontwikkelingen vanuit de markt.

Aan de Valkse Engweg in Lunteren, waar vooral zwaar landbouwverkeer gebruik maakt van de weg,  is een wegvak van 700 meter lengte verdeeld in 24 verschillende vlakken. Ieder vlak is door conGreen gestabiliseerd tot een sterke en gebonden fundatie, waarna vervolgens een cG-deklaag is aangebracht.

Naast het feit dat de gemeente het leuk vindt mee te helpen met innovaties van dit kaliber heeft men vooral zwaar laten meewegen dat conGreen in de toekomst met deze methode kan zorgen voor een besparing van 30% op de kosten van de gemeentelijke wegen. In samenwerking met de TU Delft wordt dit jaar nauwlettend wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd zodat per vlak duidelijk wordt hoe de stabilisatie zich gedraagt.

Wilt u méér weten van dit project of wilt u de locatie eens bekijken? Neem gerust contact met ons op!

Nieuws - Valkse Engweg Ede